Mitä näet ja koet Pikkupalatsin tutustumiskäynnillä?

Opastettu käynti palatsilla on elämys

Ryhmälle 15- 60 hlöä on mahdollista valita opastettu tutustuminen koko upeaan Pikkupalatsiin Taide- ja antiikkikotineen eli molempien otsikkojen sisältö. Mikäli aikaa on vähemmän, voidaan räätälöidä opastettu tutustuminen enemmän historiaan painottuvaksi ja sisältäen vain ensimmäisessä otsikossa mainitut kerrokset. Myös pienempi ryhmä on mahdollinen, mutta minimiveloitus on 15 hlöä.

Tutustuminen pikkupalatsin juhla- ja uima-allaskerrokseen

Opas kertoo Pikkupalatsin historiasta ja restauroinnista samalla kun tutustumme juhlakerroksen alkuperäisasuun saatettuihin juhlaviin saleihin antiikkihuonekaluineen kristallikruunujen loisteessa. Lisäksi päästään näkemään Finlaysonin isännöitsijän entinen työhuone eli Patruunanhuone. Juhlakerroksen komeissa seinä- ja kattopaneleissa näkyy Suomen taideteollisuuden isänäkin tunnetun taiteilija Louis Sparren kädenjälki. Pikkupalatsin alimman kerroksessa Louis Sparren suunnittelema biljardihuone henkii 1800-luvun lopun ainutlaatuista tunnelmaa, onhan biljardihuone Pikkupalatsin alkuperäisimpänä säilynyt huone. Allasosastolla ihastusta herättää Suomen suurimpiin kuuluva lasimosaiikkityö Tuula Lehtisen ”Leilan puutarha¨, jonka esikuva on Roomassa sijaitseva Livian puutarha. Leivoskahvit juodaan Pikkupalatsin juhlakerroksessa. Juhla- ja uima-allaskerroksen sisältävä tutustumiskäynti leivoskahveineen kestää noin 1,5 tuntia. Mikäli ryhmälläsi on aikaa vain 1 h, räätälöimme teille tustumisen ilman kahvia. Muut tiedot ks. kohdasta tule ja tutustu. 

tutustuminen koko Pikkupalatsiin eli myös TAIDE- JA ANTIIKKIKotiin (ent. yksityiskoti)

Tutustumiskäynnin sisällöksi voi valita opastetun tutustumisen koko Pikkupalatsiin. Tällöin historiasta ja restauroinnista kerrotaan vähän vähemmän ja keskitytään enemmän taiteeseen ja antiikkiin. Koko taloon tututumisessa päästään edellä kerrottujen juhla- ja uima-allastilojen lisäksi tutustumaan Taide- ja antiikkikotiin eli entiseen Leila Parhankankaan yksityiskotiin Pikkupalatsin ylimmässä kerroksessa. Poikkeuksellisen kauniissa vaaleassa kodissa pääsee näkemään Pikkupalatsin tarinaan liittyviä kultakauden maalauksia ja Louis Sparren antiikkihuonekaluja. Opas kertoo myös taiteilija Louis Sparren ja hänen vaimonsa Eva Mannerheim-Sparren taiteilijaelämästä piennäyttelyn avulla. Kolmen salin käsin rekonstruoidut kattomaalaukset on omin silmin nähtävä. Erityismaininnan ansaitsee Leila Parhankankaan hieno kokoelma suomalaisten taiteilijoiden taidelasia. Opastettu tutustumiskäynti koko Pikkupalatsiin kestää kahveineen noin 1 t 50 min. Muut tiedot ks. kohdasta tule ja tutustu. 

TILAA RYHMÄLLESI OPASTETTU TUTUSTUMISKÄYNTI PIKKUPALATSILLA

Ota yhteyttä Palatsiemäntään ja pyydä lisätietoja: yhteydenottolomakkeella tai info@pikkupalatsi.fi tai 0400 392 328

Lisätietoja saat sivulta Tule ja tutustu.

Kuvat: Janne Rantanen, Studio Jorma Rajamäki, Jari Kivelä/Pixoi Oy, Elin Danielson-Gambogi Pikkupalatsin porvekkeella/Gestrinin sukuarkisto, Vanhat huonekuvat Vapriikki kuva-arkisto/Werner Gestrin, Louis Sparren kuvan 1920-luku, Arkistokokoelmat, Kansallisgalleria/käyttölupa. Pikkupalatsin rakennuspiirustukset: Tampereen kaupunginarkisto, kuvaus Studio Jorma Rajamäki. (Arkkitehti Fredrik Thesleffin kuva, lähde: Thesleff, Släkten Thesleff 1595-1925.) Remontinaikainen kuva Seija Hirvikallio, uima-altaan taideteoksen tekovaiheen kuvat Tuula Lehtinen. Kiitos kuvien käyttöluvista!