Historiallinen Pikkupalatsi - koko Tampereen ylpeys

Pikkupalatsi rakennettiin alun perin 1890-luvun lopulla Finlaysonin tehtaan isännöitsijän Christian Bruunin asunnoksi ja liittyy siten oleellisesti Tampereen ja koko Pirkanmaan historiaan. Kiinteissä sisustuksissa on vieläkin nähtävissä Suomen taideteollisuuden isänä pidetyn, taiteilija Louis Sparren kädenjälki. Ulkoa rakennus on uusrenessanssi-tyylinen. Bruunin jälkeen Pikkupalatsi oli lähinnä Finlaysonin johdon asuntoina ja sittemmin liiketilana.

Seppo ja Leila Parhankangas ostivat Canonin toimistokäytössä olleen Pikkupalatsin v. 2001, Miehensä menehdyttyä Leila Parhankangas teetti Pikkupalatsissa restauroinnin vuosina 2004-2005. Pikkupalatsi restauroitiin kokonaan aikansa henkeen ja sisustettiin antiikkihuonekaluin ja valaisimin. Pikkupalatsin historiasta ja restauroinnista kertoo tarkemmin arkkitehti Seija Hirvikallion kirja "Pikkupalatsi - Unesta herätetty". Kirjaa saa ostaa 25 € hintaan Pikkupalatsilta tutustumiskäyntien yhteydessä ks. alla. Vuodesta 2006 alkaen Pikkupalatsia on vuokrattu juhla- ja saunatilaisuuksiin sekä kokouksiin. Ylin kerros entinen Leila Parhankankaan yksityiskoti eli Taide- ja antiikkikoti on avattu syksyllä 2017 juhlatilana ja tutustumiskäyntikohteena.

Nykyisin Pikkupalatsin omistaa Pikkupalatsi Oy, joka on Päivi Korkeen, Leila Parhankankaan tyttären omistama yritys. Pikkupalatsi Oy ei jaa osinkoa, vaan kaikki liiketoiminasta saadut varat käytetään Pikkupalatsin ylläpitoon. Siten asiakkaat edistävät maksamillaan juhlatilan vuokrilla kulttuurihistoriallisesti arvokkaan talon säilymistä, kiitos asiakkaillemme. Pikkupalatsi suljetaan julkisivu- ja ikkunaremontin vuoksi alkaen 1.4.2019 ja siihen saakka Pikkupalatsi on vuokrattavissa.

Kuvat: Vapriikin kuva-arkisto/Werner Gestrin. Kuva-kollaasi Pekka Kuokka. Studio Jorma Rajamäki.

Kuvat: Janne Rantanen

Opastettu tutustumiskäynti Pikkupalatsiin vain ryhmille 31.3.2019 saakka

Kehuttu opastettu tutustuminen Pikkupalatsiin on ryhmällesi unohtumaton kokemus joko omana retkenä tai osana muun retken ohjelmaa. Käytännössä kaikki osallistujat ovat olleet tyytyväisiä ja osa kertoo jopa rakastuneensa Pikkupalatsiin. Elämys on myös kahvin nauttiminen kauniissa Pikkupalatsin juhlakerroksessa osana tutustumiskäyntiä.

Valittavissa max. 60 hengen ryhmille:

  • Suosittu opastettu tutustuminen koko Pikkupalatsiin eli Taide- ja antiikkikotiin entisessä yksityiskodissa Pikkupalatsin ylimmässä kerroksessa sekä juhla- ja uima-allaskerrokseen 20 €/hlö, sisältäen leivoskahvit. Kesto noin 1 tunti 50 min- 2 tuntia.

  • Lyhyempi, historiaan keskittyvä opastettu tutustuminen pelkästään Pikkupalatsin juhla- ja uima-allaskerrokseen 16 €/hlö, sisältäen myös leivoskahvit. Kesto n. 1,5 tuntia.

  • Opastuskieleksi valittavissa suomi, englanti tai saksa.

  • Huom! Minimiveloitus 15 hlöä eli 300 €/per. ryhmä.

Ota yhteyttä myyntipalveluumme yhteydenottolomakkeella tai info@pikkupalatsi.fi tai 0400 392 328

Tutustu Pikkupalatsin opastettujen tutustumiskäyntien sisältöön tästä

HUOM! Juhlien tai tilaisuuksien yhteydessä tilattavissa opastettu talon esittely

Kuvat Greta Olkkonen, Studio Jorma Rajamäki, Jari Kivelä/Pixoi Oy, Renata Brito

pikkupalatsin viimeinen opastettu yleisökäynti on loppuunmyyty

ma 14.1.2019 klo 16.30 LOPPUUNMYYTY!

Lippu sisältää pääsymaksun opastuksineen sekä Pikkupalatsin tunnelmalliseen juhlakerrokseen katetut leivoskahvit, kesto n. 1 tunti 50 min. Tutustumiskäynnille mahtuu vain max 30 henkeä.

Liput siis etukäteen Lippupisteen verkkokaupasta lippu.fi tai lippupisteen palvelupisteistä kautta maan esim. Stockmann ja Sokos tavaratalot ja R-kioskit. Tampereella myös K-Citymarket Lielahti, Linnanmaa ja Turtola sekä Kulttuurimyymälä Aplodi. Lipun hinta lippupisteen palkkioineen 22.50 € (+ mahdolliset toimituskulut R-kioskit). Lippuja ovelta 20 €/hlö tutustumiskäyntipäivinä klo 16-16.30, mikäli lippuja jäljellä.