Uudet yleisökäynnit koko Pikkupalatsiin 23.10.2017 alkaen!

Entinen ylimmän kerroksen Leila Parhankankaan yksityiskoti avautuu yleisölle Taide- ja antiikkikotina alkaen 23.10.2017 osana Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaa.

 

2018 Kevät


ma 29.1.18    klo 16.30-18.20


ma 26.2.18    klo 16.30-18.20


ma 26.3.18    klo 16.30-18.20
 

Tule, näe ja ihastu

Pikkupalatsin koko talon yleisökäynnit eli Taide- ja antiikkikierrokset on tarkoitettu yksittäisille henkilöille tai alle 15 hengen ryhmille. Taide- ja antiikkikierroksen hinta on 20 €/henkilö (+ lippu.fi palvelusta ostettuna palvelumaksu 2.50 € ja mahd. toimitusmaksut). Taide- ja antiikkikierros sisältää opastuksen koko Pikkupalatsissa, myös entisessä ylimmän kerroksen yksityiskodissa ja leivoskahvit.

 Lippuja ennakkoon lippu.fi linkistä https://www.lippu.fi/Lippuja.html?doc=artistPages/tickets&fun=artist&action=tickets&erid=2024671 tai Lippu.fi palvelupisteistä tai R-kioskeista. Mikäli lippuja jäljellä, niitä voi ostaa puoli tuntia ennen ovelta joko ko. illan tai seuraaviin yleisökäynteihin. 

Lisätietoa: info@pikkupalatsi.fi tai p. 0400 392 328.

 

 

 

 

Uuden Pikkupalatsin Taide- ja antiikkikierroksen yleisökäynnin sisältö:

Opastettuun yleisökäyntiin kuluu noin 1 tunti 50 min ja siinä päästään tutustumaan koko Pikkupalatsiin. Opas johdattelee ensin vieraat lyhyesti palatsin historiaan ja antiikkihuonekalujen ja taideteosten taustoihin samalla kun tutustutaan juhlakerroksen upeasti alkuperäiseen asuun saatettuihin saleihin kristallikruunujen loisteessa. Lisäksi päästään näkemään Finlaysonin isännöitsijän entinen työhuone eli jyhkeä Patruunanhuone. Juhlakerroksen komeissa seinä- sekä kattopaneleissa näkyy Suomen taideteollisuuden isänäkin tunnetun taiteilija Louis Sparren kädenjälki.

 

Pikkupalatsin alimmassa kerroksessa Louis Sparren suunnittelema biljardihuone henkii 1800-luvun lopun ainutlaatuista tunnelmaa Pikkupalatsin alkuperäisimmin säilyneenä huoneena. Allasosastolla ihastusta herättää Suomen suurin lasimosaiikkityö, Tuula Lehtisen 'Leilan puutarha', jonka esikuva on Roomassa sijaitseva Livian puutarha. 

 

 UUTTA! Taide- ja antiikkikierros jatkuu ylimmän kerroksen entiseen yksityiskohtiin eli Taide- ja antiikkikotiin: jo salien taitavasti käsin rekonstruoidut kattomaalaukset on omin silmin nähtävä. Poikkeuksellisen kauniissa vaaleassa kodissa pääsee näkemään Pikkupalatsin tarinaan liittyviä kultakauden maalauksia sekä Louis Sparren antiikkihuonekaluja. Opas kertoo myös Louis Sparren ja hänen vaimonsa Eva Mannerheim-Sparren taiteilijaelämästä piennäyttelyn avulla. Erityismaininnan ansaitsee Leila Parhankankaan keräämä hieno kokoelma suomalaisten taiteilijoiden taidelasia. 

Lopuksi nautimme juhlakerroksen ruokasalissa leivoskahvit.

 

Yleisökäynnin yhteydessä on mahdollisuus tutustua Pikkupalatsi-kirjaan ja hankkia se hintaan 25 €.

Tutustumiskierrokselle voivat osallistua myös liikuntarajoitteiset. Palatsilla on inva-hissi.

 

HUOM! Yli 15 hengen ryhmien tutustumiskäynnit järjestetään myyntipalvelun kanssa erikseen sovittavana ajankohtana. Valittavissa joko Pikkupalatsin juhlakerroksen ja alimman kerroksen sisältävänä lyhyempänä, historiaan keskittyvänä tutustumiskäyntinä (16 €/hlö, 1 h 30 min, sisältö kuten yleisökäynnin kaksi ensimmäistä kappalette edellä) tai koko Pikkupalatsin käsittävinä Taide- ja Antiikkikierroksena (20 €/hlö, 1 h 50 min). Taide- ja antiikkikierros sisältää siis myös tutustumisen Pikkupalatsin ylimmän kerroksen entiseen Leila Parhankankaan yksityiskotiin eli Taide- ja antiikkikotiin, jolloin sisältö kuten yllä koko talon Taide- ja antiikkikierros. Ryhmämyynti ja lisätiedot: info@pikkupalatsi.fi tai p. 0400 392 328. Ryhmille myös englanniksi ja saksaksi.

 

15-45 minuutin pituisen talon esittelyn voi tilata myös Pikkupalatsilla pidettävän tilaisuuden ohjelmaksi kiinteään hintaan. Kysy lisätietoja tilavarauksen yhteydessä!
 Talon esittelyt on mahdollista saada myös englanniksi tai saksaksi.